Ik heb dus een website aangemaakt waarmee ik jullie op de hoogte kan houden met mijn activiteiten.

En ga mijn best doen om met de top mee te kunnen.    2017-15-01
_____________________________________________________________________
Ik ben in januari 2017 naar Spanje gegaan voor een voorjaarstraining en die is goed verlopen!
______________________________________________________________________
De voorjaarstraining en eerste wedstrijd zit erop en met een nette 4e plek en rookie van de dag afgesloten! ik kan niet wachten op de volgende wedstrijd in Berghem  2017-03-4

Berghem

Tweede wedstrijd zit er op, en is afgesloten met een 5e plek en rookie van de dag.
In de vrije training moest ik even wennen en heb alleen gereden 8e plaats.
De kwalificatie ging lastig, we waren nog nieuwe banden op de motor aan het zetten en de kwalificatie was begonnen. Uiteindelijk mocht ik met nieuwe banden de baan op en wilde het rustig opbouwen maar tegelijkertijd had ik niet veel tijd meer om een goede ronden te rijden. Ik heb de hele sessie alleen gereden en mocht starten op een teleurstellende 9e plaats.

Race 1

In de race wist ik dat ik beter kon en had bij de start al 2 mensen te pakken, er vielen ook een paar druppels en deed wat rustig aan. Er waren veel inhaal acties de eerste 3 ronden.
Toen ik merkte dat ik grip had reed ik samen met iemand naar de derde man, hij wist hem in te halen maar ik kon het tempo niet bijhouden en ben de eerste race 5e gefinished.

Race 2

Het was droog en wist dat ik aan het begin al veel plekken kon winnen. Ik deed dat met een goede start en pakte 3 mensen in de eerste ronde met een groepje van 4.
Ik merkte dat Van der Wiel en ik een hoger tempo hadden en hij haalde de derde man in. Er ontstond een klein gaatje en ik dacht de mijn voorligger hem dicht kon rijden.
Het lukte hem niet en ik besloot hem in te halen en het gat dicht proberen te rijden, de afstand was helaas al te groot en ik nam genoegen met een 4e plek.

Ik ben blij met hoe de wedstrijd is verlopen maar weet dat er meer in zat omdat ik van de 9e plek moest starten.

Ik sta nu 4e in het normale kampioenschap en 1e in het Rookie kampioenschap.

Assen

Race 1

Ik mocht vanaf de 4e plek starten en zat in de tweede bocht al op een tweede plek.
De leider in de race viel direct voor me en ik kon hem nauwelijks ontwijken.
Ik moest de wedstrijd opnieuw opbouwen vanaf de 9e plaats

Zondag 25 Juni heb ik een endurance wedstrijd gereden met Dustin.
De race duurde ongeveer 1 uur en 45 minuten.
We zijn geëindigd op plaats 1 met een ronde voorsprong ondanks twee valpartijen.

Na een tijdje weer een nieuwe update, het seizoen gaat heel goed en het rookie kampioenschap heb ik zo goed als binnen. Ik sta nu 4e in het klassement en het verschil met de derde man is 14 punten.

Ik heb tijdens de Gamma Racing Days 2 hele goede prestaties gehaald.
Op dag 1 ben ik 2 keer tweede geworden en heb ik even op kop gelegen, dag 2 was iets minder maar niet minder leuk 2 keer een derde plek en beide races strijd om plaats 2. https://www.racesport.nl/jeugd/gamma-yamaha-r125-cup-niek-van-den-broek-oppermachtig-tijdens-gamma-racing-day/
Ik had dag 2 last van mijn ribben en kon daarom moeilijk constant snelle tijden blijven noteren dus ik ben tevreden met een derde plek maar volgende keer gaan we zeker voor meer. Dus over het algemeen ben ik heel tevreden over dit weekend.
Ik heb kunnen laten zien dat ik even snel kan zijn als de top 3 terwijl ik een rookie ben en mee kan strijden voor een overwinning. Volgende wedstrijd is in Emmen, ik heb er niet veel gereden maar heb er veel vertrouwen in! Voor foto’s en filmpjes van de gamma racing day kunt u onder aan de pagina op Media klikken.

Wedstrijd verslag Emmen

De dag begon al klets nat, veel mensen waren nog aan het overwegen om te gaan rijden of niet, ik wilde hoe dan ook gewoon rijden.

Vrije training.
Ik heb de vrije training rustig opgebouwd en niks geks gedaan omdat ik met nieuwe banden reed.

Kwalificatie.
Bij de kwalificatie was de baan ook helemaal nat, ik ben achteraan gaan starten zodat ik vrij baan had en heb de hele sessie alleen gereden. Weer rustig opgebouwd en het bleef tot aan het einde spannend!
Ik had gehoopt op een pole maar die zat er op twee tiende na niet in. P2

Race 1
Ik had een goede start maar net niet genoeg om de eerste plek over te nemen. Ik heb een paar rondes achter Dustin aangereden en merkte dat ik harder kon. Ik haalde hem in en heb 3 rondes op kop gereden maar in de 4e crashte ik.
Ik kon de motor gauw oppakken en de wedstrijd voortzetten.
Ik verminderde mijn tempo niet, en wist van plaats 5 naar de 2e plek toe te rijden!!

Race 2
Weer een goede start maar net niet genoeg om bocht 1 als eerste door te kunnen. Ik zag dat Dustin wat voorzichtig deed en ben hem in ronde 2 al voorbij gegaan.
Niek en ik reden weg van de nummers 3&4.
Ik werd in de 4e ronde gepasseerd en ben daarna een paar rondes achter hem blijven rijden. Ik haalde hem weer in en wist een klein gaatje te slaan, maar Niek wist die aan het eind weer dicht te rijden.
We hebben vaak van stuivertje gewisseld tot en met aan de laatste bocht in de laatste ronde!!
Uiteindelijk wist ik de betere lijn te pakken in de laatste bocht en ben als eerste over de finish gekomen! Dag totaal dus 1ste en de 3e plek in het kampioenschap terug weten te pakken. Ook ben ik rookie kampioen 2017!

Conclusie
Ik ben heel blij met deze dag ondanks de schuiver in race 1.
Ik wil iedereen bedanken voor de support en voor de bedankjes.
Volgende wedstrijd is over 2 weken in assen, ik ga daar weer heel erg mijn best doen om het beste er uit te halen.

Klik hier voor het verslag van Racesport!

Wedstrijd verslag Assen

Zaterdag 23 september werd de laatste wedstrijd van het jaar verreden. Ik keek al vanaf de wedstrijd in Assen uit naar deze dag en had veel getraind.

Vrije training

Ik wilde er bij het begin al goed bij zitten omdat we de baan linksom reden en ik daar de laatste keer nog moeite mee had. Mijn tijd was al sneller dan de laatste keer met deze layout en dat gaf vertrouwen. Kwalificatie Ik wist dat de tijden erg gingen dalen en ging dus vanaf het begin tot eind pushen. Dat resulteerde naar een derde startplek achter Niek en de Wildcard rijder Christus Wright. Daar was ik tevreden mee.

Race 1

Ik ging met veel vertrouwen naar race 1. Met een redelijke start kwam ik als derde de bocht door. Ik heb daarna een tijdje achter Niek aangereden die elke ronde zijn tijd aanscherpte. Ik maakte daardoor een foutje en verloor de aansluiting en heb de race alleen uitgereden op de derde plek.

Race 2

Niek en ik hadden een goede start en konden Chris voorbij in de eerste bocht. Ik kon Niek goed volgen en ben hem al vroeg gepasseerd. Deze keer kon Brandon ook mee met de kopgroep en reden we met z’n vieren weg van de rijders achter ons. Op een gegeven moment kwam Brandon me voorbij maar had P1 in de volgende ronde al terug. Ik maakte een foutje 4 rondes voor het eind en  Niek kwam me voorbij. Ik probeerde hem in de laatste ronde nog in te halen maar hij blockte hem goed. Ik kwam niet zo goed uit de bocht en hoorde Chris aankomen. Ik stuurde wat eerder in de volgende bocht, hij kon er niet voorbij maar mijn achterkant brak uit en kwam ten val helaas. Ik was veel tijd verloren met de val en ben gefinisht op een twaalfde plek.

Conclusie

Uiteindelijk ben ik alsnog rookie van de dag geworden en derde in het kampioenschap! Ondanks het schuivertje in de tweede race ben ik heel tevreden met de dag. Weer grote stappen kunnen maken op een layout die ik niet het aller fijnst vind.

Meer foto’s zijn te zien op mijn Media pagina!